miercuri, 27 mai 2015

Sfaturi parfumuri Pandera



·         Unde aplicăm parfumul? 
·                    Pentru că vorbim de un prieten drag, zonele de întâlnire sunt speciale. Parfumul trebuie pulverizat acolo unde pulsează sângele:
 - încheietura mâinii
- piept
 - deasupra gleznei
- tâmple
- după ureche
- între braţ şi antebraţ
- în spatele genunchiului  
·         Sfaturi de păstrare 
·                  Păstrează parfumul la adăpost de lumină, căldură, umiditate şi de variaţii de temperatură (preferabi un loc răcoros şi întunecos, cu siguranţă îi va prinde mai bine să stea pe raftul bibliotecii decât pe poliţa din baie. Un parfum nu se păstrează mai mult de 2ani.
·           Procente parfumate 
·                 Un parfum te poate însoţi o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp pe durata unei zile. Totul depinde de procentele parfumate care dau şi numele tipului de licoare:  
        Parfumul are în compoziţie între 18-30% uleiuri esenţiale.  
       Apa de Parfum (Eau de Parfum) are în compoziţie între 12-18% uleiuri esenţiale.  
       Apa de Toaletă (Eau de Toilette) are în compoziţie între 8-12% uleiuri esenţiale.  
       Apa de Colonie (Eau de Cologne) conţine între 5-8% uleiuri esenţiale în compoziţie diluată şi, în general, are 70% alcool.  
·         Un parfum te încântă cu notele sale... 
·                Note de vârf care se manifestă în primele 15-20 minute de la aplicarea parfumului.  
       Note de mijloc care intervin după cele de vârf, şi persistă, de obicei, până la o oră de la aplicare.  
       Note de bază care rămân pe piele şi persistă încă 1-2 sau mai multe ore, în funcţie de parfum şi de tipul de piele.  
·         Principalele categorii ale parfumurilor 
·                 Oamenii sunt diferiţi şi nicio zi nu seamănă cu cealaltă. De aceea viaţa e mai frumoasă, plină de surprize. Universul parfumurilor contribuie la această frumuseţe, cu note variate care diferenţiază oameni, zile, momente. Pentru a alege mai uşor parfumurile potrivite, îţi recomandăm să faci cunoştinţă cu principalele categorii:  
          1. Categoria florală. Aceasta este cea mai îndrăgită şi răspândită familie. Există parfumuri bazate pe o singură floare pe care o scot în evidenţă ca ingredient unic şi parfumuri constituie ca veritabile buchete. Parfumurile florale sunt feminine şi romantice şi se împacă bine cu orice categorie de vârstă.  
          2. Categoria orientală. Aici avem parfumuri condimentate, calde şi exotice, care, de altfel, se încadrează şi în familiile florală şi lemnoasă. Sunt dominate esenţele de santal şi cedru, dar în combinaţie şi cu patchouli (o plantă din familia mentei, cu un miros fin de camfor), alte esenţe de origine animală, florală şi unele răşini.  
          3. Categoria fougere. Aceste parfumuri sunt de obicei masculine, erbacee sau lemnoase, bazate pe lavandă şi muşchi de stejar.  
          4. Categoria fresh. Sunt parfumuri verzi, pe bază de citrice şi sunt potrivite în special pentru vremea călduroasă.
          5. Categoria oceanică. Aromele din această familie ne aduc aminte de aerul de ocean sau aerul de munte.
          6. Categoria lemnoasă. Sunt parfumuri masculine, deşi asta nu înseamnă că sunt doar pentru bărbaţi, ci sunt masculine ca personalitate. Din două una: ori le adori, ori le urăşti. Combină esenţe de patchouli, pin şi santal.  
          7. Categoria citrice. O familie veche de parfumuri creată pe baza ofertantelor arome de patchouli, grepfrut, portocală, lămâie. Sunt parfumuri răcoritoare şi proaspete, perfecte pentru vremuri toride, călduroase.
          Pentru femei: - florale, - orientale, - citrice, - fresh.
          Pentru bărbaţi: -fougere, - lemnoase, - oceanice, - orientale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu