miercuri, 20 mai 2015

Parfumuri Pandera



Tu ce parfum consideri a fi legendar?
Un parfum este un amestec lichid de uleiuri aromatice sau compuși aromatici, de fixativi și de solvenți, utilizat pentru a da corpului uman, unor obiecte sau spațiului de locuit un miros plăcut.
Parfumurile pot fi grupate în diferite familii olfactice, pe teme sau acorduri, ale acestor parfumuri.
  • Florale: Parfumuri care sunt dominate de esența unei sau mai multor flori. Când se utilizează o singură floare parfumurile se numesc soliflore (ca de exemplu parfumul Diorissimo al lui Christian Dior pe bază de lăcrămioare).
  • Chypre: Parfumuri produse pe un amestec de bergamote, mușchi de stejar, patchiouli, și labdanum. Această familie de parfumuri și-a căpătat denumirea de la parfumul cu același nume creat de François Coty.
  • Aldehidice: Parfumuri care incorporează o familie de substanțe chimice cunoscute sub numele de aldehide. Chanel No 5 creat de Ernest Beaux în 1921 a fost primul parfum aldehidic. Alte parfumuri aldehidice sunt Je Reviens și Arpège. Caracteristica parfumurilor aldehidice o constituie nota lor "picantă" produsă de substanțe ca Aldehida C12 MNA.
  • Fougère (Ferigă): Parfumuri cu o bază de lavandă, cumarin și mușchi de stejar. Această familie este numită după parfumul Fougère Royale produs de Houbigant, primul care a utilizat această bază. Multe parfumuri masculine fac parte din această familie, care este caracterizată prin mirosuri erbacee sau lemnoase.
  • Piele: O familie de parfumuri care combină esențe de miere, tutun, lemn, și gudron de lemn, cu un miros care se aseamănă cu cel de piele.
  • Lemnoase: Parfumuri în care domină esențele lemnoase, în mod tipic de lemn de santal sau de cedru. Paciuli, cu mirosul său de camfor este utilizat frecvent în aceste parfumuri.
  • Orientale or ambru: O clasă răspândită de parfumuri combină esența de vanilie sau alte esențe de natură animală cu esențe florale sau lemnoase. Parfumul mai poate conține uleiuri de camfor și rășini.
  • Citrice: O familie veche de parfumuri care, până de curând, consta în special din ape de colonie "răcoritoare" datorită tenacității reduse a esențelor citrice. Producerea de noi compuși aromatici a permis crearea unor parfumuri care utilizează cu precădere esențe citrice.
·         Parfumurile conturează personalitatea, o evidenţiază.Mai mult, cu ajutorul lor, momentele speciale pot fi transportate în amintiri olfactive. Începutul unei zile este mai fresh, la amiază îşi fac apariţia florile, iar seara aparţine notelor dulci, senzuale. Totuşi, puţini ştiu istoria esenţelor care ne înseninează ziua.
          Istoricii susţin că primele parfumuri ar fi cunoscute de acum aproximativ 4000ani, când preoţii ardeau tămâie pentru a aduce ofrândă zeilor pe care-i venerau. De atunci multe s-au schimbat...
          Pentru a te bucura de un parfum aşa cum meriţi, trebuie să te împrieteneşti cu el. Va fi o prietenie la care te vei întoarce zilnic, cu încredere. Învaţă cum să faci cunoştinţă cu un parfum şi cum să te bucuri de notele sale, pentru a te pune în valoare.
          • Pulverizează parfumul la câţiva cm distanţă şi apoi învăluie-te în mireasmă.
          • Nu atinge zonele proaspăt înmiresmate pentru a nu altera mirosul. Totuşi, după câteva ore, este chiar indicat să atingi uşor zonele parfumate pentru a revitaliza parfumul.
          • Dacă ai pielea uscată, va trebui să aplici parfumul mai des.
          • Aplică parfumul imediat după ce ai făcut baie, când porii sunt încă deschişi, pentru un efect îndelungat.
          • Nu ezita să îţi schimbi parfumul după propria dispoziţie, după anotimpuri, ocazii sau pur şi simplu pentru că ai nevoie de o schimbare.
          • Nu este indicat să testezi mai mult de 3 parfumuri odată, pentru că nu vei mai reuşi să le distingi notele specifice.
          • Alege parfumul conform propriei intuiţii, nu lăsa părerea altcuiva să îţi schimbe părerea.   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu