marți, 21 iunie 2016

De ce am decis sa cumpar un pulverizator?Copilaria mea 

Poze Solo 433 Pulverizator cu motor 4 T, Hoda GX-25, cu piston de pompare cu dubla actiune

Cum viața mea am petrecut- o neîncetat   într-o gospodărie cu o curte măricică, în permanență l-am urmărit pe tatăl meu  întreținând diverșii pomi ce ne-au marcat copilăria, mie și surorii mele, cu fructele lor gustoase, apoi eram atentă cum executa diferitele lucrări de întreținere a viei ce ne oferă atât extraordinarii struguri de masă, căt și strugurii din care tata produce vinul. Primăvara ne delectăm cu minunatele căpșuni și frăguțe pe care le culegem din grădină, iar vara legumele culese de aici au cele mai delicioase arome pe care nu pot spune că le descopăr la cele cumpărate din piață. Pentru a ne bucura de toate aceste roade tatăl meu se folosește de foarte mulți ani de un pulverizator  Solo cu o capacitate de 7 litri. 

Un pulverizator pentru tatal meu

 

Cum de ceva timp îi văd chinul pe care îl îndură pentru a întreține toată vegetația din curte, m-am gândit să îi ușurez puțin munca cumpărându-i un pulverizator cu motor, iar cum eu nu cunosc destul de bine aceste aparate am intrat pe tehnicbazar.ro ca să mă documentez mai bine și să pot face o alegere cât mai  bună, care să fie perfectă pentru activitatea tatălui meu. După ce am văzut că site-ul are produse de la producători renumiți cum sunt Makita, Solo, Efco, Ruris, am decis să aleg un aparat produs tot de firma de la care tatăl meu își achiziționase vechiul aparat de stropit. Diferența va fi însă foarte mare, căci dacă până acum tatăl meu trebuia să stea pe loc și să facă presiune în aparat manual, acum va beneficia de presiune înaltă care poate atinge chiar 30 de bari produsă de motorul în patru timpi și care va asigura o pulverizare deosebit de fină. Această pulverizare va avea parte de o rază maximă când tata va pulveriza o cantitate de 2,4 l/min.
Un alt avantaj al acestui aparat este dat de volumul nominal, pentru că cei 20 de litri asigură posibiltatea de a lucra fără întrerupere o perioadă mult mai mare de timp. În mod sigur, datorită performanțelor mari ale acestui pulverizator  cu motor, Solo 433, prevăzut cu un piston de pompare cu dublă acțiune timpul pe care tatăl meu îl acordă stropirii întregii grădini se va reduce considerabil, iar calitatea lucrării va fi substanțial îmbunătățită. La această îmbunătățire participă atât tija de pulverizare din oțel inoxidabil de 50 cm, dar și lungul furtun de înaltă presiune ce evită tensionarea brațului, toate acestea alăturându-se după cum am mai spus presiunii de lucru reglabile, ce permite micșorarea sau mărirea cantității de lichid pulverizat și implicit a razei de acțiune a lichidului pulverizat.
Acum sunt sigură că tatăl meu nu mai trebuie să urce în pomi pentru ai stropi, acest lucru fiind posibil acum chiar și de la baza acestora. Când a văzut taică-meu ce i-am cumpărat a fost atât de încântat că îl va putea folosi atât la pomii fructiferi destul de înalți din curte, dar va putea stropi și bolta de vie care și ea are o înălțime foarte mare, iar acum își va face timp și pentru cele 10 clematite ce sunt în zona peisagistică a curții noastre și care de obicei erau cam neglijate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu